Training psycho-educatie in stressregulatie (geaccrediteerd voor 4 SKJ registerpunten)

FlowinGrow biedt een kortdurende scholing van 4 uren aan voor leerkrachten, schoolmaatschappelijkwerkers, huisartsen, psychologen, therapeuten en andere jeugd-en gezinsprofessionals. In deze scholing wordt uitleg gegeven hoe je de psycho-educatie rond stress- en emotieregulatie kunt vormgeven aan kinderen, jongeren en gezinnen, zodat er mogelijkgheid ontstaat te praten over de onderliggende gevoelens van boze buien en ruzies. In deze training is ruimte om te oefenen om het geleerde in praktijk te brengen. ENVER, stichting jeugdGGZ Zwolle, verscheidene basisscholen zijn tevreden klanten van deze training. Deze scholing is SKJ geaccrediteerd en levert 4 registerpunten op. Informeer naar de mogelijkheden.

Training systemisch werken in (gezins)gesprekken

Hoe krijg je een open gesprek over de soms beangstigende, spannende en/of vastlopende gezinsdynamiek? Met de poppetjes op tafel lukt het vaak wel.. en anders heeft Jacqueline nog wel een paar andere manieren om dynamiek die vaak niet onder woorden gebracht kan worden wel op tafel te krijgen. Praktische workshop van 1 dagdeel met informatie maar ook veel praktische oefening.

ouders

Training systemisch spelen

Spelen is een fijne bezigheid en zorgt bijna altijd voor plezier. Hoe kun je spel inzetten in gezinnen waar het vastloopt en waar het moeilijk gaat? Hoe kun je spel gebruiken om dynamieken bloot te leggen en bespreekbaar te maken en hoe kun je spel inzetten om neiweuw gedrag te oefenen? Een superspeelse en vooral praktische workshop voor professionals die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om met gezinnen aan de slag te gaan. De wokshop duurt 2-4 uren. De workshop wordt reeds gegeven als onderdeel van de systeemopleiding, maar ook professionals van de VIT en jeugdGGZ Zwolle konden al kennismaken met deze speelse workshop.

Hoewel we altijd samen met de professional en de organisatie kijken naar de behoefte aan scholing kan het natuuurlijk altijd gebeuren dat niet alles helemaal naar wens verloopt. Hier kun je lezen wat we daar dan aan doen.

klachtenregeling scholingsaanbod