> Home » FlowinGrow voor Professionals » Jij en stress, een hersenles

FlowinGrow biedt een les aan voor kinderen waarin op een heel begrijpelijke manier klassikaal kan worden uitgelegd wat er gebeurt in je hersenen en in je gedrag als er sprake is van stress. De kinderen gaan zichzelf en elkaar wat beter begrijpen en leren ook wat ze zouden kunnen doen om de reactie wat minder vaak te hebben. Daarnaast is het mogelijk in aanvulling op deze les kinderen te trainen op hun ademhaling zodat ze daadwerkelijk leren wat ze direct kunnen doen als ze veel last van stress hebben. Een teamtraining over emotieregulatie en een ouderavond waarin ouders ook leren over deze techniek maakt dat de aanpak volledig geïntegreerd kan worden in een school.

JIJ EN STRESS, EEN HERSENLES is ontwikkeld door Jacqueline Tournier. Zij is orthopedagoog, kindertherapeut en systeemtherapeut io. Zij werkt al 10 jaar binnen FlowinGrow in Rotterdam en werkt ook al 10 jaar met deze psycho-educatie.

In het voorjaar van 2019 is er een boekje voor ouders en kinderen uitgebracht, deze is online te koop

De les is op verschillende scholen en in verschillende besturen verzorgd. De reactie van de leerkrachten is dat de informatie zeer toegankelijk, begrijpelijk en verhelderend is, evenals dat het het handelen in de klas vergemakkelijkt als het gedrag moeilijker wordt. Wil je dit project ook op jouw school? Neem contact op voor een offerte op maat via info@flowingrow.nl