> Home » FlowinGrow voor ouders » Het Stressbestendige gezin

Hoe kun je als ouder zelf zorgen dat de stress binnen je gezin hanteerbaar blijft? Om een kind te kunnen helpen met zijn of haar stress of problemen met de emotieregulatie moet je als ouders zelf goed in je vel zitten. Zelfkennis en zelfvertrouwen in het ouderschap is daarvoor heel belangrijk, evenals dat je je bewust kunt zijn van je eigen kwetsbaarheden die geraakt kunnen worden als de stress toeslaat in het systeem waar je het meest kwetsbaar bent maar ook sterk moet zijn. Uit een onderzoek van Petit et al.,(2015) blijkt dat controledwang van ouders leidt tot meer angst en depressie bij kinderen. Willemijn Eldink deed een onderzoek (Gelukkige ouders, gelukkige kinderen), waaruit blijkt dat conflict en conflictmijding tussen ouders, leidt tot meer agressie en depressie bij kinderen (2020). Het gedrag van ouders heeft veel invloed op de ontwikkeling van kinderen. Al met al de moeite waard om eens bij jezelf naar binnen te kijken: waar komt mijn controledwang vandaan? Waarom worden situaties conflictueus in ons gezin en wat kan ik als ouder daar aan doen?

Een cursus gericht op zelfonderzoek. Een zoektocht naar die momenten waarin je kwetsbaarheid in ouderschapskracht omgezet kan worden. Alles met het doel als ouder in staat te zijn de stress te kunnen reguleren bij en met je kind: de co-regulerende ouder voor een stressbestendig gezin!

4 avonden van 19.30-21.00. Startavond is 14 september. De data daarna zijn in overleg. De cursus wordt verzorgd door Jacqueline Tournier (systeemtherapeut) en Nicoline Gieskes (GZ-Psycholoog), beiden therapeut symbooldrama en beiden Heartmathcoaches. Kosten zijn 400 euro.